Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder
  • Arla
  • Opskrifter
  • Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

30 min
Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet til at lave en bagt grød med - og server den med frugt, mælk eller yoghurt. Er der bagt grød tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!
https://www.arla.dk/opskrifter/sondagens-luksusgrod-bagt-med-parer-dadler-og-valnodder/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Læg pæreternene i bunden af et ildfast fad (ca. 22 x 22 cm). Bland havregryn, valnødder, kokos, dadler, rørsukker, kardemomme, vaniljepulver og salt godt sammen og fordel det over pærestykkerne.
  • Pisk æg og mælk sammen og hæld det over. Bag grøden midt i ovnen. Server den bagte grød lun eller kold sammen med yoghurt.

Du kan også bage grøden i muffinsforme og servere portionsvis. I stedet for kardemommefrø kan du bruge stødt kardemomme.

Energiindhold for hele retten:

7062 kJ / 1688 kcal

Næringsindhold pr. 100g

660 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 13,2 % 5,1 g
Kulhydrat: 46,1 % 17,9 g
Fedt: 40,7 % 7,3 g

Ingredienser

2 Pærer i grove tern (ca. 250 g)
3½ dl Grovvalsede havregryn
40 g Grofthakkede valnøddekerner
25 g Kokosflager
50 g Dadler i mindre stykker
2 spsk Rørsukker
¼ tsk Knuste kardemommefrø
1 tsk Vaniljesukker
1 Knivspids groft salt
2½ dl Mælk
2 Æg
Hertil
2 dl Græsk yoghurt