En ægte dansk klassiker. Smørrebrød med æg og rejer - næsten ligesom vi plejer. Smørrebrød er dejligt nemt, kan varieres i det uendelige, og du kan bruge rester fra køleskabet på en ny måde. Smørrebrød er et hit til både frokost og aftensmad.
Sådan gør du
Karsemayo
Kom olie og karse i en blender, og blend det ved højeste hastighed i ca. 1 min.
Kom blandingen i en sigte og sigt den grønne olie fra - kassér karsen.
Pisk æggeblommen godt med salt, peber, eddike og 1 tsk af olien. Pisk langsomt resten af olien i, - i en tynd stråle.
Smag til og stil mayonnaisen tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Kog imens æggene i 8 min. - og lad dem køle af. Pil æggene og skær dem i halve.
Læg æggene på rugbrødsskiverne, og fordel rejer og mayonaise herpå og pynt med karse, salt og peber og server.