Smørrebrød med æg og rejer

Smørrebrød med æg og rejer

30 min
En ægte dansk klassiker. Smørrebrød med æg og rejer - næsten ligesom vi plejer. Smørrebrød er dejligt nemt, kan varieres i det uendelige, og du kan bruge rester fra køleskabet på en ny måde. Smørrebrød er et hit til både frokost og aftensmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-ag-og-rejer/

Sådan gør du

Karsemayo
  • Kom olie og karse i en blender, og blend det ved højeste hastighed i ca. 1 min.
  • Kom blandingen i en sigte og sigt den grønne olie fra - kassér karsen.
  • Pisk æggeblommen godt med salt, peber, eddike og 1 tsk af olien. Pisk langsomt resten af olien i, - i en tynd stråle.
  • Smag til og stil mayonnaisen tildækket i køleskabet indtil serveringen.
  • Kog imens æggene i 8 min. - og lad dem køle af. Pil æggene og skær dem i halve.
  • Læg æggene på rugbrødsskiverne, og fordel rejer og mayonaise herpå og pynt med karse, salt og peber og server.
Energiindhold for hele retten:

11025 kJ / 2635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1285 kJ / 307 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 11,7 % 8,8 g
Kulhydrat: 17,2 % 13 g
Fedt: 71,1 % 24,7 g

Ingredienser

Karsemayo
2 dl Rapsolie
2 dl Karse
1 Æggeblomme
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet hvid peber
¼ tsk Hvidvinseddike
4 Æg
4 Rugbrød
200 g Rejer
Pynt
Karse
Sort flagesalt
Friskkværnet peber