Smørrebrødstapas med rejer og mango

Smørrebrødstapas med rejer og mango

30 min
Smørrebrød er så dejligt dansk, og hvis man bestiller et stykke højtbelagt, så ved de fleste, hvad der menes. Og der skal gerne to eller flere stykker smørrebrød til at stille sulten. Men det er nok de færreste, der når igennem alle de forskellige slags smørrebrød, der indgår i et sortiment. Desværre har smørrebrødet også ry for at være til den tunge side. Derfor har vi udviklet et mindre og mere frisk udgave af et stykke smørrebrød - vi kalder det smørrebrødstapas. Tanken er selvfølgelig, at man så har appetit til at smage flere forskellige slags - så prøv både denne og de andre lækre smørrebrødstapas.
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrodstapas-med-rejer-og-mango/

Sådan gør du

Smørrebrødstapas
  • Vend rejerne sammen med purløg, cremefraiche, salt og peber.
  • Smag til.
Sprød panko
  • Lad smørret gyldne i panden og steg pankoraspen ved jævn varme i ca. 2 min. til den er gyldenbrun.
  • Vend raspen med flagesalt.
Sådan anretter du smørrebrødstapas med rejer og mango
  • Anret rejesalaten på rugbrød, pynt med mango og ærteskud.
  • Drys den sprøde pankorasp over og server.

Du kan med fordel forberede rejesalaten og pankoraspen dagen før.

Energiindhold for hele retten:

4562 kJ / 1090 kcal

Næringsindhold pr. 100g

832 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,4 g
Protein: 13,2 % 6,5 g
Kulhydrat: 52,4 % 25,6 g
Fedt: 34,4 % 7,8 g

Ingredienser

Smørrebrødstapas
100 g Drænede rejer
½ dl Fintsnittet purløg
3 spsk Creme fraiche 38%
1 tsk Limeskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sprød panko
20 g Smør
25 g Pankorasp
1 tsk Flagesalt
4 skiver Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
100 g Skrællet mangofrugt i tynde skiver
Ærteskud