Sesambrød og -flutes

Sesambrød og -flutes

60+ min
Lækre og luftige sesambrød med sprød skorpe og blød midte. Servér franskbrødet med koldt smør, en skive ost eller som sandwich. Alternativt kan brødet formes til små flutes som er et perfekt match til suppe, i madpakken eller til forret.
https://www.arla.dk/opskrifter/sesambrod-og--flutes/

Sådan gør du

Bagetid - 2 runde brød:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid - 20 små flutes:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål og rør gæren ud heri.
  • Bland de øvrige ingredienser i (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Hæld dejen forsigtigt ud på meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 stykker og form dem til aflange brød. Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
  • Pensl brødene med æg, snit dem på skrå og drys med sesamfrø.
  • Bag brødene midt i ovnen - til de er gyldne.
20 små flutes
  • Del dejen i 2 med en dejspartel eller en skarp kniv og tril dem til lange pølser.
  • Del hver pølse i 10 stykker og form dem til små flutes. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 20 min.
  • Pensl flutene med æg, snit dem på skrå og drys med sesamfrø.
  • Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.
Energiindhold for hele retten:

11851 kJ / 2832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

991 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 72,4 % 42,2 g
Fedt: 14,9 % 4 g

Ingredienser

30 g Smør
3½ dl Mælk
25 g Gær
100 g Kvark eller andet syrnet produkt, fx yoghurt, ymer eller fraiche
3 spsk Sesamfrø
½ spsk Sukker
1 tsk Groft salt
650 g Hvedemel
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Sesamfrø