Hjemmelavet rødkål
45 min
•

Klassisk varm hjemmelavet rødkål med masser af smag. Det er hurtigt og nemt at give julemiddagen et personligt præg ved at tilberede rødkålen selv. Du kan gøre den hjemmelavede rødkål helt færdig et par dage før, hvis det kniber med tiden juleaften.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Fintsnittet rødkål
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
3 spsk
Ribsgelé
|
|
3 spsk
Æbleeddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
5 skiver
Appelsiner
|
|
3
Laurbærblade
|
|
1
Kanelstang
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Variation med løg og æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både og 3 uskrællede æbler, fx cox orange, i tern efter ca. 12 min. kogetid.
Hvis du er vild med den gamle opskrift, så smag den her til med 1 tsk. allehånde og skift eddike ud med mørk balsamico.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
330 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2 g |
Protein: | 0,9 g |
Fedt: | 2,9 g |
Kulhydrat: | 12,2 g |
