Kålsalat

Kålsalat

10 min
Kålsalat er en skøn og supernem salat - og alle slags kål kan bruges! Kålsalat er en sprød og lækker salat, superhurtigt at bikse sammen og nem at variere. Denne kålsalat er tilberedt med 2 slags spidskål, salatost, ristet sesam og en god olie-eddike dressing.
https://www.arla.dk/opskrifter/kalsalat/

Sådan gør du

Kålsalat
  • Bland de 2 slags kål i en skål og smuldr salatosten ned i kålen.
  • Vend persille og sesamfrø i - gem lidt af begge dele til pynt.
Dressing
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Hæld den over kålsalaten lige inden servering.
  • Pynt med persille og sesamfrø og server.

Alle slags kål kan bruges: Hvidkål, rødkål, grønkål, savoykål, rosenkål, kinakål, blomkål, romanesco, glaskål osv. Sidstnævnte hårde varianter kan skæres i tynde skiver, fx på et mandolinjern eller rives.

Energiindhold for hele retten:

3619 kJ / 865 kcal

Næringsindhold pr. 100g

573 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 13,9 % 4,7 g
Kulhydrat: 9,9 % 3,4 g
Fedt: 76,2 % 11,8 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Kålsalat
200 g Fintsnittet lilla spidskål
200 g Fintsnittet spidskål
100 g Salatost i tern
2 dl Grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille
3 spsk Ristede sesamfrø
Dressing
3 spsk Koldpresset rapsolie
1 spsk Æbleeddike
1 tsk Dijonsennep
½ tsk Salt
Friskkværnet peber