Popcorn

Popcorn

Popcorn er en snack, lavet af visse typer majs, som popper og eksploderer når de bliver opvarmet typisk i en neutral madolie eller i mikrobølgeovn. Popcorn blev "opfundet" af indianerne i Amerika for mere end tusind år siden - og nu kan man næsten ikke komme i biografen uden at mærke den velkendte duft af popcorn. Her får du den simple opskrift på hjemmelavede popcorn i gryde - hvor du udelukkende skal bruge rapsolie, majskerner og salt - og det er lige så lækkert som det er enkelt.
https://www.arla.dk/opskrifter/popcorn/

Sådan gør du

Popcorn
  • Lad olien blive varm i en gryde.
  • Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden.
  • Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden.
  • Sorter de kerner, der ikke er poppet, drys med salt og server.

Prøv en sød variant af popcorn, nemlig https://www.arla.dk/opskrifter/karamelpopcorn/">karamelpopcoen Du kan bruge popcorn som sprød topping i salater og i bowls.

Energiindhold for hele retten:

1409 kJ / 337 kcal

Næringsindhold pr. 100g

915 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 3 % 1,6 g
Kulhydrat: 18,7 % 10,1 g
Fedt: 78,3 % 19,4 g
Mere inspiration

Prøv også disse popcorn med sprød, sød og salt karamel.

Karamelpopcorn
20 min
Karamelpopcorn
(10)

Ingredienser

Popcorn
2 spsk Rapsolie
2 dl Majs
1 tsk Fint salt