Pizza med skinke og rucola

Pizza med skinke og rucola

60+ min
Pizza er fantastisk som aftensmad og kan varieres i det uendelige. Denne pizza med skinke og rucola er bagt med en mild mozzarella, herpå er der sprød rucola, lækker parmaskinke og flager af parmesanost. Dejen til pizzaen skal hæve lunt i en time - i mellemtiden kan du gøre fyldet klar, dække bord og måske slappe lidt af. Variér din pizza med skinke og rucola, som du har lyst, men en god tommelfingerregel er, at vælge få og gode råvarer, så din pizza forbliver let og sprød.
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-margherita-med-skinke-og-rucola/

Sådan gør du

  • Smuldr gæren og opløs den i vandet.
  • Tilsæt mel, olie, sukker og salt.
  • Ælt dejen blank og smidig i ca. 8 min. Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et bord og stram den op til 4 boller. Lad dem hæve tildækket med husholdningsfilm i ½ time.
  • Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tryk og form dejen til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter).
  • Kom bundene på bagepapir og fordel fyldet herpå.
  • Træk bagepapiret over på de varme bageplader – og bag dem øverst og nederst i ovnen til pizzaerne er sprøde og fyldet er gyldent i 12-14 min. ved 275° - varmluft.
  • Fordel parmaskinke, rucola, parmesanost og pinjekerner på pizzaen og server straks.

Du kan toppe din pizza med kapers, oliven eller soltørrede tomater.

I stedet for tomatsauce, fx pizzasauce kan du bruge Arla Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce.

Energiindhold for hele retten:

11926 kJ / 2850 kcal

Næringsindhold pr. 100g

848 kJ / 203 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,9 % 12,4 g
Kulhydrat: 43 % 21,5 g
Fedt: 32,1 % 7,4 g

Ingredienser

Pizzadej
20 g Gær
3 dl Vand - lillefingervarmt
400 g Pizzamel, fx. Tipo 00 (ca. 3 dl)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Pizza med skinke og rucola
2 dl Tomatsauce, fx pizzasauce
1 tsk Tørret oregano
200 g Revet mozzarellaost
140 g Lufttørret skinke, fx parmaskinke
50 g Skyllet rucolasalat
flager af 50 g Parmesanost
25 g Ristede pinjekerner