Peberfrugtsauce og pasta

Peberfrugtsauce og pasta

35 min
Pastasauce af grillede peberfrugter - det giver en dejlig intens smag. Der er lidt arbejde i at grille prberfrugterne, men det er det hele værd, og det er ikke svært. Peberfrugtsauce og pasta får en dejlig sødmefyldt smag fra de grillede peberfrugter, som får et fint modspil fra den stærke chilipeber, den syrlige limefrugt og umami fra revet ost. Så har du lyst til et alternativ til pasta med tomatsauce, er peberfrugtsauce og pasta et godt bud.
https://www.arla.dk/opskrifter/peberfrugtsauce-og-pasta/

Sådan gør du

Grillede peberfrugter
  • Flæk og rens peberfrugterne. Læg dem på en plade med alufolie, med skindsiden opad.
  • Grill peberfrugterne øverst i ovnen, tag dem ud og dæk med et stykke bagepapir - og et viskestykke.
  • Lad peberfrugterne hvile ca. 15 min. og træk skindet af dem.
  • Skær peberfrugterne i brede strimler.
Ristede mandler
  • Kom mandlerne i en tør pande og rist dem under omrøring, først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Hak mandlerne groft.
Pasta og sauce
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, den skal være mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Kom tomater, chili, fløde, de grillede peberfrugter og salt i gryden og bring blandingen i kog under omrøring.
  • Vend den nykogte pasta i saucen og smag til.
Topping
  • Bland ost, ristede mandler og limeskal.
  • Server toppingen som drys til pastaretten sammen med limefrugt, så man selv kan dryppe limesaft på.
Grill
  • Ca. 7 min.

Vil du lave en endnu hurtigere peberfrugtsauce, kan du gøre det af kogte peberfrugter. Bring 4 rensede røde peberfrugter og 2 dl vand i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad peberfrugterne køle lidt af. Hak dem fint med en stavblender. Tilsæt 1½ spsk rapsolie, 2 spsk eddike og 1 tsk salt. Smag peberfrugtsaucen til.

Energiindhold for hele retten:

9489 kJ / 2268 kcal

Næringsindhold pr. 100g

384 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 17 % 3,8 g
Kulhydrat: 52,8 % 11,9 g
Fedt: 30,2 % 3,1 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Grillede peberfrugter
7 Røde peberfrugter (ca. 1 kg)
Ristede mandler
50 g Mandler
Pasta og sauce
300 g Tørret pasta, fx fusilli eller skruer
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 dl Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
Topping
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Tilbehør
1 Limefrugt i både