Pasta med grøntsager

Pasta med grøntsager

15 min
En nem vegetarisk pastaret med grøntsager - squash, champignoner og valnødder. Pastaretten kan varieres alt efter sæson.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-grontsager/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kom pastaen i det kogende vand og kog den ved jævn varme i 9-10 min. - til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits squash, porrer, champignoner og peberfrugt ca. 3 min. Vend pasta i grøntsagerne. Tilsæt ostesauce, salt og peber og lad det koge sammen med grøntsagerne i ca. 3 min. Kom pastaretten i et fad og drys med valnødder og citronskal. Server straks med brød.
Energiindhold for hele retten:

9643 kJ / 2305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

464 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 14,3 % 3,9 g
Kulhydrat: 60,7 % 16,6 g
Fedt: 25 % 3,1 g
Mere inspiration

Hurtig aftensmad med ravioli og tomatsauce

Ingredienser

2 liter Vand
2 tsk Groft salt
250 g Tørret pasta, fx spaghetti
10 g Smør
1 Grøn squash i grove tern (ca. 300 g)
2 Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
200 g Champignoner i skiver
1 Rød peberfrugt i grove stykker (ca. 150 g)
4 dl Ostesauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Grofthakkede valnøddekerner
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
200 g Ristet groft flute