Pasta med broccolicreme

Pasta med broccolicreme

30 min
Pasta med broccolicreme er en nem og smagfuld hverdagsret for hele familien. Den grønne pastaret er en fryd for øjet og en suveræn måde at få en masse grønt på. Pastaretten består af en simpel broccolisauce, hvor broccoli blendes sammen med blandt andet salatost, piskefløde, hvidløg og citron til en skøn og cremet sauce. Hele herligheden toppes med ristede hasselnødder, der giver en god smag og perfekt knas til retten. Hvis du har flere eller andre grøntsager liggende, så kan du sagtens koge og blende dem med i retten - det er en god og nem måde at få brugt sine grøntsager på.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-broccolicreme/

Sådan gør du

Pasta med broccoli og hasselnødder
  • Kog broccoli i ca. 10 minutter og kom det i en foodprocessor med 1dl kogelage, basilikum, salatost, piskefløde, hvidløg, olie, citronsaft, salt og peber. Blend det til en ensartet konsistens.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pasta i ca. 12 min.
  • Tag 2 dl kogevand fra.
  • Kom broccoliblandingen op i en sauterpande, tilsæt pastavand og den kogte pasta.
  • Varm pastaretten igennem i et par minutter og top med citronskal, salatost og hasselnødder.

Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx rødbede, grønkål eller bagte tomater.

Energiindhold for hele retten:

10733 kJ / 2565 kcal

Næringsindhold pr. 100g

614 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 14,5 % 5,3 g
Kulhydrat: 51,2 % 18,5 g
Fedt: 34,3 % 5,7 g

Ingredienser

Broccolicreme
400 g Broccoli
1 dl Vand fra kogelagen
1 dl Basilikumblade
100 g Salatost
1 dl Piskefløde
2 Fed hvidløg
1 spsk Olivenolie
1 spsk Citronsaft
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 liter Vand
4 tsk Groft salt
400 g Tørret pasta, fx rigatoni
Topping
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
30 g Salatost
30 g Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner