Pandekager uden æg

Pandekager uden æg

30 min
Har du ikke nogle æg i køleskabet? Fortvivl ej - her er opskriften på pandekager uden æg. Server dem med et lækkert cremet bærskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/pandekager-uden-ag/

Sådan gør du

Pandekager
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Rør mælk og smeltet smør sammen. Pisk det i melblandingen lidt af gangen til en jævn dej.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Fordel ¾ dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side.
  • Læg pandekagen i et ovnfast fad og dæk med alufolie. Stil fadet midt i ovnen og gentag med resten af pandekagerne.
Bærskum
  • Pisk fløde og sukker sammen til et skum. Mos hindbærrene let. Vend hindbær og basilikum i flødeskummet.
  • Server pandekagerne med bærskum, sukker, friske hindbær og basilikum.
Hold pandekagerne varme:
  • Ca. 75° - traditionel ovn.

I stedet for at bruge hindbær i bærskummet, da du bruge et andet slags bær, så længe bærrene kan moses let. Undlad her at bruge basilikum i bærskummet.

Energiindhold for hele retten:

9229 kJ / 2206 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 8,2 % 3,7 g
Kulhydrat: 51 % 23,3 g
Fedt: 40,8 % 8,6 g
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Pandekager
225 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1 tsk Sukker
1 tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
6 dl Mælk
25 g Smør - smeltet
25 g Smør til bagning
Bærskum
1½ dl Piskefløde
2 spsk Sukker
75 g Friske hindbær
½ dl Hakkede basilikumblade
Tilbehør
4 spsk Sukker
Pynt
Friske hindbær
Frisk basilikum