Ovnbagt helleflynder med grønne asparges

Ovnbagt helleflynder med grønne asparges

1 time
Dejlig fiskeret med krydderurter, tomat, flødesauce og lidt tang!
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-helleflynder-med-gronne-asparges/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Bring vand i kog i en gryde. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte. Skrab kernerne ud og skær tomatkødet i små tern. Skær fisken i passende stykker. Bland olie og krydderurter med halvdelen af tomatternene, salt og peber. Fordel blandingen på fisken og bag den i et ovnfast fad midt i ovnen.
  • Kog aspargesene i letsaltet vand, uden låg, i ca. 2 min.
Sauce
  • Lad smørret smelte i tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, gulerødder og porrer i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til vinen er næsten væk. Tilsæt bouillon og fløde og lad det koge ind til en cremet sauce. Vend resten af tomatternene i saucen. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Hæld ved serveringen saucen over fisken og anret aspargesene i fadet. Pynt med krydderurter og lidt tang, der er udblødt i vand.
Energiindhold for hele retten:

9495 kJ / 2269 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 17,5 % 3,5 g
Kulhydrat: 35,4 % 7,2 g
Fedt: 47,1 % 4,4 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

2 Tomater (ca. 150 g)
400 g Helleflynder filet
½ dl Olivenolie
3 spsk Hakkede friske krydderurter, fx purløg, dild, persille, salvie, basilikum
1 tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
300 g Rensede grønne asparges
Sauce
25 g Smør
1 Finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
1 Gulerod i små tern (ca. 100 g)
1 Porre i tynde ringe (kun det hvide) (ca. 100 g)
1½ dl Tør hvidvin
4 dl Fiskebouillon
2 dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
Pynt
Blandede krydderurter
Tørret tang (kan købes i helsekostforretninger)
Tilbehør
1 kg Kogte små nye kartofler