Upside down kartofler

Upside down kartofler

50 min
Upside down kartofler med gratinering i bunden giver kartoflerne en sprød skorpe og en super lækker smag. Vend gratineringen på hovedet og bag dine kartofler omvendt! Kartoflerne kan varieres med andre grøntsager, fx jordskokker, løg, gulerødder, rosenkål, porrer eller spidskål - eller et mix af dem. Server upside down kartofler som et dejligt tilbehør eller spis dem som hovedret, serveret med fx en dip, grov tomatsauce og sprød salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/upside-down-kartofler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 30 min. ved 220° - varmluft

  • Smelt smørret og pensl et ovnfast fad (ca. 30 cm i diameter) med halvdelen af smørret.
  • Fordel hvidløg og ost i fadet.
  • Halver kartoflerne på midten og læg dem oven på osten, med skæresiden nedad og tæt ved siden af hinanden.
  • Pensl kartoflerne med resten af smørret og drys med timianblade og flagesalt.
  • Bag kartoflerne gyldne i ovnen.

Kartoflerne kan erstattes af andre grøntsager, fx med rodfrugter, kål, løg eller porrer. Vær blot opmærksom på bagetiden, da nogle grøntsager kræver lidt længere tid, andre kortere. Smag evt. til med chili eller brug tex mex ost.

Energiindhold for hele retten:

4429 kJ / 1059 kcal

Næringsindhold pr. 100g

588 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 14,3 % 5 g
Kulhydrat: 40,3 % 13,9 g
Fedt: 45,4 % 7,2 g
Mere inspiration

Lækker dip med masser af purløg til de sprødeste ostekartofler.

Relateret video
Upside down kartofler

Upside down kartofler med gratinering i bunden giver kartoflerne en sprød skorpe og en super lækker smag.

Ingredienser

25 g Smør
1 Finthakket fed hvidløg
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
600 g Små kartofler
5 stilke Frisk timian
Flagesalt