Muslingesalat med knasende grønt og belugalinser

Muslingesalat med knasende grønt og belugalinser

30 min
Muslingesalat der smager og knaser. Prøv denne opskrift på muslingesalat, der både er smuk og indbydende - og er meget nem at tilberede. En salat, for dig, der kan lide muslinger, for der er nemlig 2 slags i! Og er du ikke vild med muslinger, er det måske her du alligevel skal prøve? Alternativt kan du skifte dem ud med rejer eller dampet hvid fisk. Belugalinser, grøntsager og skaldyr/fisk klæder hinanden rigtig godt.
https://www.arla.dk/opskrifter/muslingesalat-med-knasende-gront-og-belugalinser/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 16 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
Dilddressing
  • Vend alle ingredienser sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Muslingesalat
  • Lad muslingerne dryppe af i en sigte.
  • Riv den gule skal af citronen på den fine side af et rivejern (gem skallen - ca. 2 tsk).
  • Skær den hvide skal og hinderne af citronen - følg frugtens form. Skær langs citronbådens hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær citronfileterne i små bidder og vend dem og citronskallen i linserne.
  • Vend linser, muslinger, agurk, bladselleri og radiser sammen med dilddressingen.
  • Anret salaten på et fad på en bund af små salatblade og pynt med dildkviste.
  • Skær pitabrødene midt over og rist dem på en brødrister. Smør de varme, halve pitabrød med smørret, så det smelter. Server straks sammen med muslingesalaten.

Udskift muslingerne (eller nogen af dem) med rejer og/eller dampet hvid fisk.

Energiindhold for hele retten:

7851 kJ / 1876 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 27,6 % 5,7 g
Kulhydrat: 49,1 % 10 g
Fedt: 23,3 % 2,2 g

Ingredienser

½ liter Vand
½ tsk Groft salt
160 g Tørrede belugalinser (ca. 2 dl)
Dilddressing
1½ dl Madlavningsfløde
1 spsk Koncentreret fiskefond (kan udelades)
¾ dl Hakket frisk dild
¼ tsk Groft salt
Muslingesalat
1 dåse Muslinger naturel
1 dåse Røgede muslinger (ca. 200 g)
1 Citron (usprøjtet)
1 Agurk i stave (ca. 300 g)
3 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
150 g Radiser i tynde skiver
100 g Rensede babysalatblade
4 Fuldkornspitabrød (ca. 300 g)
25 g Smør
Pynt
Dildkviste