Mayonnaise

Mayonnaise

15 min
Mayonnaise smager bare bedst hjemmelavet! Prøv denne simlpe opskrift på mayonnaise - og smag den evt. til med sæsonens krydderurter, hvidløg eller sennep.
https://www.arla.dk/opskrifter/mayonnaise/

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommen godt med salt, peber, eddike og 1 spsk af olien. Pisk resten af olien i, i en tynd stråle. Smag til og stil mayonnaisen tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Ved tilberedning af mayonnaise er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

Koldpresset rapsolie giver mayonnaise en flot gullig farve, men også en mere kraftig smag. Erstat den koldpressede rapsolie med en traditionel rapsolie, hvis du ønsker en hvid mayonnaise med mere neutral smag. Smag mayonnaisen til med hvidløg, sennep eller årstidens friske krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

3538 kJ / 846 kcal

Næringsindhold pr. 100g

3246 kJ / 776 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 1,2 % 2,2 g
Kulhydrat: 0,1 % 0,3 g
Fedt: 98,7 % 86,6 g
Mere inspiration

Brug den hjemmelavede mayonnaise til burgers.

Ingredienser

1 Æggeblomme (stuetemperatur)
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
½ tsk Hvidvinseddike, citron- eller limesaft
1 dl Smagsneutral olie (stuetemperatur)