Aioli

Aioli

15 min
Aioli er en hvidløgsmayonnaise, som kan bruges som dip til fx ovnbagte grøntsager, kartofler eller som dressing i en burger. Denne hjemmelavede aioli smager fantastisk og er let at gå til.
https://www.arla.dk/opskrifter/aioli/

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommen sammen med citron, hvidløg, salt og peber.
  • Pisk herefter lidt efter lidt olien i, i en tynd stråle.
  • Smag til.
  • Tilsæt evt. en smule vand, én teskefuld ad gangen, hvis du vil have aiolien lidt tyndere.
  • Stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Ved tilberedning af aioli er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur ellers vil aiolien skille eller blive tynd. Lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

Energiindhold for hele retten:

5226 kJ / 1249 kcal

Næringsindhold pr. 100g

3266 kJ / 781 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 0,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 0,4 % 0,8 g
Fedt: 98,7 % 87,1 g
Mere inspiration

Aioli er lækkert til butternut squash i ovn eller andre ovnbagte grøntsager.

Ingredienser

1 Æggeblomme (stuetemperatur)
1 tsk Friskpresset citronsaft
1 Lille knust fed hvidløg
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
1½ dl Smagsneutral olie, fx rapsolie (stuetemperatur)