Marcipandessert med pocherede pærer

Marcipandessert med pocherede pærer

60+ min
Sprød bagt marcipan, springer ud over taglagt passionsfrugtsmousse og marcipan. Blomster og rødvinspocheret pære pynter resten af tallerkenen. En smuk dessert til en festlig aften.
https://www.arla.dk/opskrifter/marcipanlasagne-med-pocherede-parer/

Sådan gør du

Marcipanlasagne
  • Del marcipanen i 5 lige store stykker.
  • Drys bordet med flormelis og rul marcipanen ud til 5 plader (ca. 9 x 25 cm) - skal passe i en rugbrødsform.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem sammen med flormelis.
  • Pisk ¾ af sukkerblandingen med æggeblommerne til det er lyst og luftigt.
  • Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkerblandingen i.
  • Flæk passionsfrugterne og tag "frugtkødet" ud.
  • Kom det i en lille tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme i ca. 1 min.
  • Tag gryden af varmen, tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt det i passionsfrugtsaften.
  • Lad husblasblandingen køle let af i 5-10 min. og rør det i de piskede æggeblommer.
  • Vend de forsigtigt piskede æggehvider heri.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser.
  • Beklæd en rugbrødsform (ca. 9 x 25 cm) med lagkageplast, og fordel skiftevis marcipanplader og passionsfrugtmousse i lag. Start med en marcipanplade og herefter 1-1½ dl mousse.
  • Afslut med marcipanplade og dæk med plastfilm.
  • Stil marcipanlasagnen i fryseren i mindst 4 timer - gerne natten over.
Rødvinspocherede pærer
  • Bring rødvin, sukker og de øvrige ingredienser, bortset fra pærerne, i kog.
  • Skræl pærerne, fjern kernehuset, fx med en melonkugleudstikker.
  • Læg pærene i rødvinsblandingen og skru ned til jævn varme.
  • Lad dem simre ved svag til jævn varme i ca. 20 min. - eller til pærerne er møre.
Marcipanpynt
  • Drys flormelis på bordet.
  • Rul marcipanen ud til en plade (ca 2 millimeter tyk).
  • Skær 1 aflang "stjerne" i marcipanpladen og læg den på en plade med bagepapir.
  • Gentag 5 gange mere og bag "stjernerne" midt i ovnen 8-10 min. ved 165° - traditionel ovn eller til de er gyldne, hold godt øje.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
Anretning
  • Skær kanterne af den frosne marcipanlasagne - ca. ½ cm. så man ser lagene.
  • Del den på midten og skær hvert stykke i 3 stykker.
  • Drys den afkølede marcipanpynt med guldstøv.
  • Anret pærer og lasagne på 6 tallerkener.
  • Læg marcipanpynten på lasagnen og pynt med blomster og citronmelisse.
  • Server straks.

De afskårne kanter fra desserten, kan du evt. beholde i fryseren og bruge senere til hjemmelavet is.

Energiindhold for hele retten:

14714 kJ / 3517 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1065 kJ / 255 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 6,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 50,6 % 31,7 g
Fedt: 42,5 % 12,2 g

Ingredienser

Marcipanlasagne
300 g Marcipan
3 spsk Flormelis
2 blade Husblas
1 Vaniljestang
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
2 Æggeblommer
2 Æggehvider
5 Passionsfrugter
2 dl Piskefløde
Rødvinspocherede pærer
1 flaske Rødvin
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
3 Kanelstænger
5 Kardemommekapsler
½ liter Vand
3 Pærer (ca. 400 g)
Marcipanpynt
2 spsk Flormelis
75 g Marcipan
1 tsk Guldstøv
Spiselige blomster
Citronmelisseblade