Mazarinkage

Mazarinkage

Fryseegnet
Nogle kager holder bare - simpelthen fordi de er så skønne. Sådan kender vi en mazarinkage, eller mazarintærte, som den også bliver kaldt. Klassisk mazarinkage er altid et hit - i alt sin lækre enkelthed. Pynt den hjemmelavede mazarinkage med spiselige blomster, for at give den et elegant udtryk - og så ser den slet ikke ud til at være en nem mazarinkage at lave - men lad dig ikke snyde.
https://www.arla.dk/opskrifter/mazarinkage/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Mazarinkage
  • Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen.
  • Tilsæt æggene, et ad gangen - pisk godt ind imellem.
  • Vend mel i dejen og kom den i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
  • Bag mazarinkagen midt i ovnen.
  • Lad den køle af på en bagerist i ca. 10 min. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.
Chokoladeovertræk
  • Smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad.
  • Tag gryden af varmen og rør den sidste ⅓ af chokoladen i.
  • Vend mazarinkagen over på et fad, med bunden opad.
  • Smør chokolade på kagen overflade og side og pynt med mandler.
  • Lad chokoladen stivne og pynt med blomster.

Mazarinkagen bliver kun bedre (lidt mere saftig) af at stå i køleskabet fra dag til dag eller af at blive frosset.

Energiindhold for hele retten:

15406 kJ / 3682 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1865 kJ / 446 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,8 % 6,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 42,9 g
Fedt: 55,1 % 27,8 g
Mere inspiration

Her er opskriften på en anden klassisk kage, som du bliver nødt til at prøve.

Citronmåne
60+ min
Citronmåne
(187)
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Mazarinkage
150 g Blødt smør
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g Groftrevet marcipan
3 Æg
5 spsk Hvedemel
Chokoladeovertræk
150 g Mørk chokolade
25 g Hakkede, ristede, smuttede mandler
Pynt
Spiselige blomster, fx hornvioler