Linsedeller

Linsedeller

30 min
Fryseegnet
Linsedeller er et godt valg, hvis I vil have en kødfri dag og alligevel gerne vil have "frikadeller". Denne opskrift på linsedeller giver både saftige og velkrydrede deller som er dejlige både en god salat til og fx stegte kartofler til - men de er også rigtig gode i pitabrød og wraps. Linsedellen er helt din egen, men minder nu alligevel en del om sin fætter med kød. Lav roligt en stor portion linsedeller, nu du er i gang - de kan nemlig fryses og er fine til madpakken.
https://www.arla.dk/opskrifter/linsedeller/

Sådan gør du

Linsefrikadeller
  • Hak hasselnøddekernerne ca. 10 sek. i en foodprocessor, så de bliver finthakkede, men ikke til mel. Tag nødderne op og kom dem i en skål.
  • Hak løgene fint i ca. 10 sek.
  • Skyl linserne og lad dem dryppe af i en sigte. Hak linserne sammen med løgene i ca. 20 sek.
  • Vend de hakkede linser og løg sammen med nødder, havregryn, æg, spidskommen, revet ost, salt og peber. Lad farsen hvile i 15-20 min. på køl.
  • Form farsen til 12-15 frikadeller.
  • Lad olien blive varm i en pande, tilsæt smørret og lad det blive gyldent.
  • Brun frikadellerne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side - vend dem forsigtigt, de er lidt mere porøse end frikadeller lavet af kød.

Du kan lave linsedellerne af tørrede grønne linser, som du selv koger. Beregn ca. 100 g tørrede grønne linser som du skyller og koger i ½ liter vand tilsat ½ tsk salt. Kog i ca. 18 min. til linserne lige er helt møre, men ikke kogt ud. Du kan også bruge kikærter til dellerne - fra dåse eller tørrede. Du kan supplere med andre krydderurter og smagsgivere, fx persille, basilikum, koriander, hvidløg eller citronskal.

Linsedellerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen eller spis dem kolde.

Energiindhold for hele retten:

5964 kJ / 1425 kcal

Næringsindhold pr. 100g

746 kJ / 178 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 18,5 % 8,1 g
Kulhydrat: 28,5 % 12,5 g
Fedt: 53 % 10,7 g

Ingredienser

Linsefrikadeller
50 g Hasselnøddekerner
2 Pillede løg (ca. 150 g)
1 dåse Grønne linser i vand (ca. 400 g)
1 dl Finvalsede havregryn (ca. 40 g)
1 Æg
1 tsk Stødt spidskommen
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Smagsneutral olie, fx rapsolie
15 g Smør