Lemon posset

Lemon posset

60+ min
Lemon posset er en nem og smuk citrondessert, som laves og serveres i udhulede citroner. Prøv denne opskrift på Lemon posset; cremet og blød - den minder lidt om en pannacotta i konsistensen, den er bare lavet uden gelatine. Den syrlige og festlige dessert består udelukkende af tre ingredienser, nemlig fløde, sukker og citron. Lemon posset er hurtig at lave og kan laves i god tid - gerne dagen før, så du har ekstra tid til at hygge om dine gæster. Hvis ikke du er til citron, kan desserten sagtens laves med en anden smag, fx passionsfrugt eller appelsin.
https://www.arla.dk/opskrifter/lemon-posset/

Sådan gør du

  • Skær citronerne i halve, på den lange led. Skrab kødet ud i en si.
  • Pres saften fra kødet og gem ½ dl.
  • Varm fløde og sukker i en gryde og lad det småkoge i 4-5 min.
  • Tag gryden af varmen og kom citronsaften i.
  • Fordel flødeblandingen i de udhulede citronskaller.
  • Stil desserterne på køl i min. 3 timer eller til dagen efter.

Du kan gøre de små desserter sprøde - brænd dem lige som creme brulé: Drys de iskolde lemon posset med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Hvis ikke du er til citron, kan desserten sagtens laves med en anden smag, fx passionsfrugt eller appelsin - skift blot citronsaften ud med en anden saft.

Server forskellige portions-desserter - en slags "dessert-tapas". Skær fx en chokoladekage i små tern, anret is/sorbet i små skåle og bidder af frisk frugt. Få ideer til minikager

Energiindhold for hele retten:

6716 kJ / 1605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

672 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 2,7 % 1,1 g
Kulhydrat: 45,4 % 17,9 g
Fedt: 51,9 % 9,4 g
Mere inspiration

Er du til "dessert-tapas" er der endnu en ide her!

Mini fragilité
60+ min
Mini fragilité
(2)

Ingredienser

4 Citroner
2½ dl Piskefløde
100 g Sukker
½ dl Citronsaft