Laktosefrie småkager

Laktosefrie småkager

60+ min
Fryseegnet
Krydrede laktosefrie småkager med fyld af pistacienødder, hasselnødder og pomerans - eller hvad du ellers kan lide. Fyldet kan nemlig varieres efter smag og behag. Pomerans er en appelsinlignende citrusfrugt med intens orangesmag. Bedst kendt er den kandiserede variant fra supermarkeder, men endnu bedre er syltede pomeransskaller, som fås i specialbutikker, fx i nogle helsekostforretninger.
https://www.arla.dk/opskrifter/laktosefrie-julesmakager/

Sådan gør du

Småkagedej
  • Bland mel, flormelis og krydderier i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen.
  • Tilsæt de HELE nødder og strimler af syltet pomerans. Ælt dejen godt sammen og del den i 2 portioner.
  • Tril hver portion dej til en 15-20 cm lang rulle.
  • Bland de to slags sesamfrø på en flad tallerken og tril hver rulle i sesamfrø, så den er helt dækket.
  • Læg hver rulle på et stykke film og tryk siderne flade, så formen på småkagerne bliver firkantede.
  • Pak filmen stramt om rullerne og læg dem i fryseren i min. ½ time - eller til de er frosne.
Bag de nemme småkager
  • Skær ca. ½ cm tykke skiver af den frosne dej og læg skiverne på plader med bagepapir.
  • Bag småkagerne øverst i ovnen ca. 7 min. ved 200° - traditionel ovn - én plade ad gangen til de er lysebrune. Kik jævnligt til småkagerne da ovnens temperatur kan svinge meget.
  • Afkøl småkagerne på en bagerist.

Lad de rå dejruller blive i fryseren og bag småkagerne efterhånden som de skal spises.

Energiindhold for hele retten:

17289 kJ / 4132 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2093 kJ / 500 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 4,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 37,1 % 45,7 g
Fedt: 58 % 32,8 g

Ingredienser

Småkagedej
250 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
125 g Flormelis
2 tsk Stødt kardemomme
1½ tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt kanel
½ tsk Stødt hvid peber
250 g Koldt, laktosefri smør
75 g Grønne usaltede pistacienødder
25 g Hasselnøddekerner
50 g Syltet eller kandiseret pomeransskal
2 spsk Sesamfrø
2 spsk Sorte sesamfrø