Laktosefrie æbleskiver

Laktosefrie æbleskiver

45 min
Æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede - og så kan du også lave dem laktosefrie. Vores æbleskiver er tilsat godt med kardemomme og citronskal - præcis som vi kan lide det. Prøv vores opskrift på hjemmelavede lakosefrie æbleskiver med kefir - en god og nem opskrift.
https://www.arla.dk/opskrifter/laktosefrie-ableskiver/

Sådan gør du

Æbleskivedej
  • Del æggene og pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Pisk i en anden skål æggeblommer, sukker og kefir sammen. Tilsæt hvedemel, citronskal, kardemomme, natron og salt og pisk til dejen er jævn.
  • Vend til sidst hviderne forsigtigt i dejen og hæld den fx i en kande.
  • Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt smør i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme.
  • Vend dem, fx med en kødnål, og bag dem færdige - vend dem evt. nogle gange undervejs. Tag æbleskiverne af panden og hold dem varme.
  • Drys dem med flormelis ved servering.

Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.

Energiindhold for hele retten:

6693 kJ / 1600 kcal

Næringsindhold pr. 100g

685 kJ / 164 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 14 % 5,6 g
Kulhydrat: 56,3 % 22,7 g
Fedt: 29,7 % 5,5 g
Mere inspiration

Lyst til flere nybagte laktosefri lækkerier?

Relateret video
Hjemmelavede æbleskiver

Ingredienser

Æbleskivedej
3 Æg
1 spsk Sukker
4 dl Laktosefri kefir
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
1 Citron (usprøjtet) - skal heraf
1½ tsk Stødt kardemomme
1 tsk Natron
¼ tsk Groft salt
25 g Laktosefri smør - til stegning
Pynt
Flormelis