Kyllingespyd

Kyllingespyd

30 min
Kyllingespyd er lækker mad fra grill en dejlig forårs- eller sommeraften. Kyllingespyddene er nemme at tilberede, og du kan gøre det i god tid, så de lige er klar til at komme på grillen, før I skal spise. Kyllingespyd er også nemme at håndtere, hvis I serverer en buffet, og de ser festlige ud på bordet med deres mange farver. Kyllingespyddene kan godt sende smagløgene afsted på rejse ned til Middelhavet med smagen af bl.a. spidskommen, hvidløg og olivenolie.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingespyd/

Sådan gør du

Marinade
  • Kom spidskommen og salt i en morter og knus krydderierne.
  • Tilsæt garam masala, peber og hvidløg og knus hvidløgene, stadig i morteren.
  • Kom tomatpuré, honning og olivenolie i hvidløgsblandingen og vend marinaden godt sammen.
Kyllingespyd
  • Skær kyllingefileterne i 24 stykker, squashen i 12 stykker, rødløgene i 12 stykker og peberfrugten i 24 stykker.
  • Sæt skiftevis grøntsager og kylling på de 12 spyd.
  • Smør marinaden på spyddene, med en pensel eller dejskraber.
  • Grill spyddene på 4 sider, 10-12 min. i alt.

Har du tid får spyddene kun mere smag, hvis de trækker (i køleskabet) et par timer med marinaden på. Læg evt. bambusspyddene i blød i vand ca. ½ time, så de ikke så nemt bliver brændt af.

Energiindhold for hele retten:

4633 kJ / 1107 kcal

Næringsindhold pr. 100g

459 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 45,7 % 12,3 g
Kulhydrat: 15,7 % 4,2 g
Fedt: 38,6 % 4,8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Marinade
2 tsk Hel spidskommen
¾ tsk Groft salt
2 tsk Garam masala
Friskkværnet peber
2 Store hakkede fed hvidløg
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 tsk Honning
3 spsk Olivenolie
Kyllingespyd
500 g Rensede kyllingeinderfileter
100 g Skyllet grøn squash
2 Pillede rødløg (ca. 150 g)
1 Renset rød peberfrugt (ca. 150 g)