Kransekagestykker

Kransekagestykker

45 min
Fryseegnet
Kransekage kan nydes hele året til festlige lejligheder - du behøver ikke nøjes med at nyde kransekagestykker til Nytår. Her er kransekagedejen formet som to store kransekagestykker - eller brød, om du vil. Det ene stykke er med dejligt nougatfyld og det andet er smagt til med revet citronskal. Ønsker du dig et helt traditionelt kransekagestykke, kan du simpelthen undlade både nougat og citronskal. Pynten er helt traditionel, nemlig chokolade og glasur. Glasuren er rørt med æggehvide, så den bliver helt hvid.
https://www.arla.dk/opskrifter/kransekagestykker/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kransekagestykker
  • Smuldr marcipanen i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide - dejen skal være lidt klistret.
  • Del marcipanen i 2 lige store portioner. Ælt citronskal i den ene portion.
  • Strø lidt flormelis ud på bord og hænder og rul marcipanen til 2 stænger a ca. 15 cm. Lav en fordybning med fingrene i den ene stang, fordel nougaten heri - og luk stangen igen.
  • Form begge stænger til den klassike trekantede kransekagefacon, og kom kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Hold godt øje med dem, det kan pludselig gå stærkt.
  • Lad kransekagestykkerne afkøle på en bagerist.
Chokolade og glasur
  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
  • Pensl bunden af kransekagen med chokoladen, stil dem på siden på et stykke bagepapir og lad dem stivne ved stuetemperatur.
  • Stil evt. kagerne i fryseren i 1-2 min. så de får et kuldechok, hvis du er utålmodig med at få chokoladen til at stivne.
  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i en sprøjtepose og klip et lille hul.
  • Sprøjt glasur på begge stykker og pynt kransekagestykket uden nougat med citronskal.

Du kan bage kransekagestykker i andre størrelser og faconer, vær dog opmærksom på bagetiden.

Energiindhold for hele retten:

7463 kJ / 1784 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1756 kJ / 420 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 7,8 % 8 g
Kulhydrat: 51,7 % 53,4 g
Fedt: 40,5 % 19,2 g

Ingredienser

Kransekagestykker
250 g Marcipan
1½ spsk Æggehvide
50 g Flormelis
Flormelis til udrulning
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
30 g Blød nougat
Chokolade og glasur
50 g Mørk chokolade
75 Flormelis
1 spsk Æggehvide
2 tsk Revet citronskal (usprøjtet)