Kransekage-sandwich

Kransekage-sandwich

60+ min
Fryseegnet
Kransekage-sandwich består af 2 "kiks" af kransekage lagt sammen med en lækker chokoladeganache. Kransekage-sandwich er et oplagt nytårslækkeri, som kan forberedes et par dage i forvejen - eller i rigtig tid og ligge klar i fryseren. Byd gæsterne på kransekage i ny forklædning med sprødt ydre og blødt indre.
https://www.arla.dk/opskrifter/kransekage-sandwich/

Sådan gør du

Bagetid:

5-7 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokoladeganache
  • Lav først ganachen, den skal laves 3-4 timer før kagerne samles.
  • Varm fløde og glukosesirup til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i en høj beholder og hæld den varme fløde over. Rør forsigtigt rundt og lad det smelte sammen i et par minutter.
  • Rør i små cirkelbevægelser fra midten med en dejskraber indtil massen er helt glat og skinnende. (Stavblend gerne massen nu - før stavblenderen i på skrå for at undgå luftbobler. Har du ingen stavblender springer du bare over).
  • Dæk overfladen med film ((helt tæt på ganachen) og lad den stå og sætte sig ved stuetemperatur i 3-4 timer, til den er fast nok til ikke at flyde ud.
  • Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose med rund tylle - eller brug en frysepose og klip hul i hjørnet.
Kransekagecirkler
  • Ælt marcipan og sukker sammen.
  • Tilsæt æggehviden lidt ad gangen til kransekagemassen er blød, men holder formen. (Du kan også køre alle ingredienserne på en foodprocessor, men husk at tilføje æggehviden lidt ad gangen) og holde øje. Del kransekagemassen i to.
  • Drys et stykke bagepapir med lidt flormelis, tryk kransekagemassen flad, drys den med flormelis og rul den ud til 0,5 cm. Drys toppen af kransekagen med lidt flormelis undervejs, hvis den klistrer til kagerullen.
  • Udstik små cirkler på ca. 4 cm i diameter. Har du ikke en udstikker, kan du bruge et lille glas.
  • Flyt kransekagecirklerne over på en plade med bagepapir, rul resten af kransekagemassen ud igen og udstik cirkler, indtil der ikke er mere kransekagemasse tilbage. Gentag med resten af kransekagemassen.
  • Bag kransekagecirklerne øverst i ovnen til de er til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Kransekage-sandwich
  • Vend halvdelen af kransekagecirklerne med bagsiden opad og sprøjt dutter af chokoladeganache herpå.
  • Læg de resterende kransekagecirkler på som låg.
  • Læg kransekagesandwichene i en lufttæt beholder på køl i mindst 2 timer. Tag dem ud fra køl ca. 30 minutter før servering.

Kransekage-sandwich kan holde sig lækre i op til 2 døgn i køleskabet.

Bag kransekagecirklerne på dobbelt plade. Lad pladerne være godt varme og træk bagepapiret med kransekagecirklerne ind på de varme plader.

Energiindhold for hele retten:

13354 kJ / 3192 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1757 kJ / 420 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 48,1 % 49,8 g
Fedt: 46,2 % 21,9 g

Ingredienser

Chokoladeganache
150 g Grofthakket mørk chokolade
1½ dl Piskefløde
20 g Glukosesirup eller honning
Kransekagecirkler
300 g Marcipan
100 g Sukker
1 Æggehvide
1 spsk Flormelis