Krabbekløer med aioli-flødeskum

Krabbekløer med aioli-flødeskum

45 min
Smovse, smovse.....krabbekløerne smager fantastisk lækkert, især sammen med en god kraftig dip. Og så er det bare hyggeligt at samles om mad, hvor man hver især selv skal gøre lidt at arbejdet.
https://www.arla.dk/opskrifter/krabbekloer-med-aioli-flodeskum/

Sådan gør du

Aioli-flødeskum
  • Bland fløden med hvidløg, sennep, citronsaft og salt. Pisk fløden til et let skum og stil det tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - det må gerne smage godt af hvidløg.
Kogning af krabbekløer
  • Bring vand tilsat citron, dild og krydderier i kog i en stor gryde. Kom krabbekløerne i kogelagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld lagen fra krabbekløerne og lad dem køle lidt af. Bank på skallerne, fx med en hammer, så skallerne revner, men ikke går alt for meget i stykker.
  • Rist fluteskiverne og drys dem med dild og salt. Anret de lune eller kolde krabbekløer på en bund af dildkviste og server dem med aioli-flødeskum og ristede fluteskiver. Brug evt. hummergafler eller lignende til at få krabbekødet ud af kløerne.
Tip
  • Kan du få fat i hele taskekrabber, er det at foretrække, da du spiser hele dyret og ikke kun dele af det. Men de kan være svære at skaffe. Se på youtube hvordan du tilbereder de hele krabber.
Energiindhold for hele retten:

23962 kJ / 5727 kcal

Næringsindhold pr. 100g

276 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 69,4 % 11,3 g
Kulhydrat: 10 % 1,6 g
Fedt: 20,6 % 1,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Aioli-flødeskum
1½ dl Piskefløde
2 Små knuste fed hvidløg
1½ tsk Dijonsennep
1 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Kogning af krabbekløer
4 liter Vand
1 Citron (usprøjtet) i skiver
5 Stilke fra friske dildkviste
2 Laurbærblade
10 Sorte peberkorn
1 tsk Sukker
1½ spsk Groft salt
12 Rensede krabbekløer (ca. 1¾ kg)
16 skiver Italiensk flute (ca. 150 g)
2 spsk Hakkede dildkviste
¼ tsk Havsalt
Tilbehør
Citroner (usprøjtede) i både