Koteletter i fad
&format=webp)
Koteletter i fad - helt klassisk opskrift hvor koteletterne får selskab af champignon, bacon, løg, tomat og fløde. Det er lækker og nem aftensmad, der passer sig selv i ovnen - og den smager ligeså godt, som du regner med. Fadkoteletter er de fleste familiers favoritopskrift - og uanset om du serverer ris, kartofler, mos eller pasta til - så er succesen hjemme. Du kan variere retten med tilsætning af fx gulerødder og cocktailpølser - og servere din yndlingssalat ved siden af.
Ingredienser
Koteletter i fad
10 g
Smør
|
|
---|---|
4
Grisekoteletter (ca. 400 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
450 g
Champignoner i kvarte
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
125 g
Fintstrimlet bacon
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
|
---|---|
1 bundt
Fintsnittet forårsløg
|
|
300 g
Mangofrugt i tynde både
|
|
100 g
Syltede rødløg
|
Sådan gør du
Koteletter i fad
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Få dine koteletter helt møre og steg dem 1½ time ved 150° - traditionel ovn.
Tilsæt flere/andre grøntsager, fx gulerødder eller andre rodfrugter, bladselleri og kom fx cocktailpølser, kålpølser eller andre pølser i fadet.
Spørgsmål og svar om koteletter i fad
Skal du til at lave koteletter i fad og har spørgsmål til fremgangsmåden? Her er svar på de mest almindelige spørgsmål, der hjælper dig med at få perfekte resultater hver gang.
Skal koteletterne gennemsteges på panden, eller bliver de færdige i ovnen?
Du skal ikke gennemstege koteletterne på panden. Brun dem kort, cirka et minut på hver side, for at få en god farve og smag. Koteletterne bliver først helt færdige, når de ligger i det ovnfaste fad med saucen og bages ved 200 grader i cirka 25 minutter. Det er ovntiden, der sørger for, at kødet er gennemstegt og sikkert at spise.
Skal retten dækkes med låg eller folie i ovnen?
Du skal ikke dække retten med låg eller folie, når du bager koteletter i fad efter denne opskrift. Hæld saucen over de brunede koteletter, og sæt fadet i ovnen ved 200° i cirka 25 minutter uden låg. Så kan saucen tykne og få mere smag, samtidig med at koteletterne får en let stegt overflade. Hvis retten tørrer ud, kan du dække fadet løst med folie den første del af bagetiden og fjerne det til sidst, men det er ikke nødvendigt ved den angivne tid og temperatur.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
494 kJ / 118 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,1 g |
Protein: | 6,1 g |
Fedt: | 3,8 g |
Kulhydrat: | 14,7 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
