Kirsebærsauce

Kirsebærsauce

15 min
Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsovs tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse. Der er sikkert ikke mange, der vil undvære risalamande, mandelgave og kirsebærsovs juleaften - og den hjemmelavede kirsebærsovs er prikken over i'et.
https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarsauce/

Sådan gør du

Kirsebærsauce
  • Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning.
  • Kom bær, resten af saften (ca. 4 dl) og sukker i en gryde og bring det i kog.
  • Rør en jævning af den ene dl saft og majsstivelse. Kog kirsebærsaucen ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til. Smag kirsebærsaucen til.

Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til. Hører din familie til dem, der undgår de hele kirsebær, så erstat det ene glas kirsebær med tilsvarende mængde kirsebærsaft. Du kan gøre kirsebærsaucen helt færdig i god tid - og blot lune den i mikroovnen eller en gryde lige inden servering.

Energiindhold for hele retten:

4766 kJ / 1139 kcal

Næringsindhold pr. 100g

651 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,5 % 1 g
Kulhydrat: 96,9 % 37,1 g
Fedt: 0,6 % 0,1 g
Mere inspiration

Her får du også opskriften på risalamande.

Ingredienser

Kirsebærsauce
2 glas Søde syltede kirsebær (a ca 370 g)
2 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse, fx maizena