Indbagt brie

Indbagt brie

1 time
Fryseegnet
Indbagt brie er et lækkert alternativ til desserten! Dejen er krydret og den smeltede, flydende brie smager himmelsk! Tilbage i 70'erne spiste danskerne smørstegt camembert, tilberedt af små trekantede oste, som man ikke købe mere. De små oste havde skimmel på alle sider og det kræves der, hvis den ikke skal smelte helt ud på panden. Så her er en mere moderne udgave, indbagt brie - osten smager næsten som camenbert, men i en mere moderne indpakning.
https://www.arla.dk/opskrifter/indbagt-brie/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Dej
  • Bland mel, paprika og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til det ligner revet ost.
  • Saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand, og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Pak osten ind
  • Del dejen i 2 portioner, og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 20 cm i diameter).
  • Anbring osten midt på den ene dejplade og pensl dejen uden om med æggehvide. Læg den anden dejplade ned over osten og rul pladernes kanter tæt sammen.
  • Tryk kanten sammen med en gaffel - det er vigtigt at dejen slutter tæt, så osten ikke flyder ud under bagningen.
  • Sæt den indpakkede ost på en plade med bagepapir og pensl med æggehvide. Bag osten midt i ovnen.
  • Lad den indbagte brie hvile i ca. 10 min. inden I skærer i den.
Råmarinerede brombær
  • Vend brombærrene med honning og oregano. Server de råmarinerede brombær sammen med den indbagte brie - den løber ud, når du skærer.

Den indpakkede brie kan fryses inden bagning. Lad den tø op i køleskabet og bag.

Energiindhold for hele retten:

6148 kJ / 1469 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1147 kJ / 274 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,8 % 9,3 g
Kulhydrat: 23,2 % 15,6 g
Fedt: 63 % 19,6 g

Ingredienser

Dej
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
½ tsk Mild paprika
¼ tsk Groft salt
50 g Smør
1 Æggeblomme
1 spsk Vand
Pak osten ind
1 Kold, rund brie (ca. 200 g)
1 Sammenpisket æggehvide - til pensling
Råmarinerede brombær
125 g Rensede brombær eller bladselleri
1 spsk Flydende honning
1 spsk Hakkede oreganoblade