Honninghjerter
•
&format=webp)
Hjemmebagte honninghjerter er noget helt særligt, som hører julen til - og her får du en nem opskrift på honningkage uden fordej! Honninghjerterne har en skøn krydret smag - og duften af de krydrede kager emmer af jul og julestemning. Stik honningkagerne ud som honninghjerter - eller brug lige den form, du kan lide. Du kan evt. pynte hjerterne med glansbilleder, glasur eller små sukkerkugler.
Ingredienser
300 g
Fast honning
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
1 tsk
Potaske - rørt ud i 1 spsk koldt vand
|
|
350 g
Hvedemel
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
|
2 tsk
Stødt ingefær
|
|
2 tsk
Stødt nellike
|
|
1 tsk
Hjortetaksalt
|
Chokoladeovertræk
400 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
Evt. sukkerkugler eller glansbilleder
|
Sådan gør du
Chokoladeovertræk
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens komme mere eller anden smag i honninghjerterne - fx stødt kardemomme eller revet appelsinskal. Du kan også pensle kagerne med abrikosmarmelade, inden chokoladen hældes på.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1612 kJ / 385 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,7 g |
Protein: | 5,7 g |
Fedt: | 11,4 g |
Kulhydrat: | 64,3 g |
