Halloween muffins

Halloween muffins

60+ min
Søde og sjove chokolademuffins til halloweenfesten. Halloween muffins er både sjove at lave og skønne at se på. Spøgelserne på toppen af disse halloween cupcakes er lavet af hvid fondant. Disse spøgelser er ikke uhyggelige - men bare hyggelig pynt på hjemmelavede muffins.
https://www.arla.dk/opskrifter/halloween-muffins/

Sådan gør du

Bagetid:

15-18 min. ved 175° - traditionel ovn.

Muffins
  • Pisk smør, sukker og salt luftigt. Tilsæt ægget og pisk godt.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftesvis med kakaomælken til en ensartet dej.
  • Vend chokoladen i og hæld dejen i 12 mellemstore muffinsforme (á ca. ¾ dl).
  • Bag de 12 muffins midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Smørcreme
  • Pisk smørret luftigt og tilsæt flormelis lidt af gangen til smørcremen er lys og luftig.
  • Tilsæt lidt af pastafarven og juster til du har den ønskede farve.
  • Kom smørcremen i en sprøjtepose og fordel den på de afkølede muffins.
Fondantspøgelser
  • Sæt en tandstik fast i hver slikkugle og stik derpå én i hver muffins.
  • Del fondanten i 2 og rul den ene halvdel meget tyndt ud.
  • Udstik 6 cirkler (ca. 8 cm i diameter). Lad hver cirkel falde ned over en slikkugle.
  • Gentag med resten af fondanten.
  • Tegn ansigt på spøgelserne med smeltet chokolade, brug fx en tandstik.

Du kan bruge selve spøgelset som pynt på mange andre kager, boller - eller blot et stykke agurk.

Energiindhold for hele retten:

21913 kJ / 5237 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1650 kJ / 394 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,1 % 3 g
Kulhydrat: 57,7 % 56 g
Fedt: 39,2 % 17,5 g
Mere inspiration

Har du lyst til flere hyggelige uhyggelige halloween aktiviteter - så prøv denne opskrift.

Halloween pirogger
60+ min
Halloween pirogger
(2)

Ingredienser

Muffins
100 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ tsk Groft salt
1 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 spsk Kakaopulver
2 tsk Vaniljesukker
1 tsk Bagepulver
2 dl Kakaomælk
100 g Grofthakket mørk chokolade
Smørcreme
125 g Blødt smør
250 g Flormelis (ca. 5 dl)
¼ tsk Orange pastafarve
Fondantspøgelser
12 Tandstikkere
12 Runde stykker slik, fx karamelkugler
150 g Hvid fondant
Smeltet mørk chokolade