Hakkebøf i rødvinssauce

Hakkebøf i rødvinssauce

30 min
Hakkebøf i rødvinssauce er en dejlig hakkebøf med sauce, hvor de kendte bløde løg er skiftet ud med en frisk æble-topping. Æble-toppingen består ud over æble af rødløg og persille, vendt i en citrondressing. Hakkebøf i rødvinssauce med æble-topping er et friskt og nyt bud på en klassisk hakkebøf.
https://www.arla.dk/opskrifter/hakkebof-i-rodvinssauce/

Sådan gør du

Hakkebøf
  • Form kødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent på en pande.
  • Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side.
  • Tilsæt rødvinssauce og kog bøfferne ved svag varme i ca. 10 min. - vend dem af og til.
  • Tag panden af varmen og dæk med et låg.
Æble-topping
  • Bland citronsaft, -skal, honning, salt og peber i en skål.
  • Skær æblerne i små tern og vend dem efterhånden i citrondressingen.
  • Vend rødløg i og tilsidst persille (gem lidt til pynt) lige inden serveringen.
Ved serveringen
  • Server evt. bøffer og rødvinssauce i panden.
  • Kom lidt æble-topping på hver bøf.
  • Drys resten af æble-toppingen på salatbladene og server straks med nykogte kartofler.

Æble-toppingen passer også godt til en stegt kotelet eller mørbradbøf. Eller du kan bruge den på en fyldig salat af perlespelt, avocado og broccolibuketter.

Energiindhold for hele retten:

10598 kJ / 2533 kcal

Næringsindhold pr. 100g

419 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 27 % 6,7 g
Kulhydrat: 49,5 % 12,2 g
Fedt: 23,5 % 2,7 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Hakkebøf
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
5 dl Rødvinssauce
Æble-topping
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Flydende honning
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Uskrællede røde æbler (ca. 375 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 dl Hakket bredbladet persille
Tilbehør
100 g Skyllet hjertesalat
1 kg Kartofler - koges