Grove hveder
Brød smager bare bedre, når man selv har bagt det! Prøv disse grove hveder, hvis I har lyst til noget, der er lidt anderledes end de traditionelle hveder. Disse hjemmebagte grove hveder er ikke vildt grove, men er snarere en lys dej med kerner. En fin variation uden at bryde alt for meget med traditionerne. For det at spise hveder er jo en gammel skik, som kan spores tilbage til midt i 1800-tallet, men som måske er ældre. Så spis de friskbagte grove hveder aftenen før storebededag og måske ristede på dagen efter.
Ingredienser
Grove hveder
100 g
Hvedekerner, perlebyg eller perlespelt (ca. 1¼ dl)
|
|
---|---|
1¼ dl
Vand
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1
Æg
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
30 g
Smør
|
|
500 g
Hvedemel
|
Sådan gør du
Grove hveder
Du kan bage hvederne uden kerner. Mængden af kerner erstattes med hvedemel og vandet til kernerne udelades.
Hvederne kan fryses. Rist dem i ovnen eller på brødrister, når de er tøet op.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10455 kJ / 2499 kcal
Næringsindhold pr. 100g
950 kJ / 227 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 11,7 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 73,3 % | 41 g |
Fedt: | 15 % | 3,8 g |
Se her hvordan du former grove hveder.