Grovboller med skyr og chiafrø

Grovboller med skyr og chiafrø

60+ min
Fryseegnet
Grovboller med skyr og chiafrø - lækre og nemme! Rør dejen til grovboller med skyr og chiafrø sammen om aftenen - så er der friskbagte grovboller på morgenbordet næste dag. Du kan bage grovboller af hele dejen på en gang, men du kan også gemme halvdelen af dejen til næste dag - så er der friskbagte grovboller igen næste morgen. Prøv disse grovboller med skyr og chiafrø næste gang, du skal bage noget nemt og lækkert til morgenbordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/grovboller-med-skyr-og-chiafro/

Sådan gør du

  • Kom vand, skyr og gær i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen med en grydeske.
  • Hæld dejen i ren skål med låg - smør evt. skålen med lidt olie. Stil dejen i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.
  • Tænd ovnen og sæt en bageplade til opvarmning midt i ovnen.
  • Når ovnen er varm: Fordel halvdelen af havregrynene og chiafrøene på bordet. Hæld dejen forsigtigt ud herpå - kom lidt vand på fingrene og brug dem til at få dejen ud af skålen. Drys resten af havregrynene og chiafrøene ud på dejen. Skær ca. 12 stykker - brug en spartel eller en stor kniv.
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir herpå og løft dejstykkerne over på pladen - brug spartlen eller den store kniv til at løfte de bløde dejstykker. Drys evt. med flere havregryn og chiafrø og sæt bollerne i ovnen med det samme.
  • Smid 1 dl koldt vand ind i bunden af ovnen. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bag bollerne – de bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen.
  • Flyt de varme grovboller over på en bagerist og lad dem køle af.

Du kan også forme bollerne med en ske, komme havregryn og chiafrø i en skål og vende de bløde dejstykker heri.

Du kan erstatte havregryn med græskarkerner, solsikkekerner eller andre kerner.

Energiindhold for hele retten:

9927 kJ / 2373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

840 kJ / 201 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,7 g
Protein: 13,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 70,6 % 34,9 g
Fedt: 15,5 % 3,5 g

Ingredienser

Grovboller med skyr og chiafrø
4 dl Koldt vand
1 dl Skyr naturel
10 g Gær
400 g Hvedemel
100 g Groft speltmel eller anden fuldkornsmel
50 g Havregryn
½ dl Chiafrø
1 spsk Groft salt
Drys
1 dl Havregryn
½ dl Chiafrø