Grøntsagsbrød

Grøntsagsbrød

1 time
Lækre glutenfri grøntsagsbrød med krydderier. Få ingredienser og ingen hævetid. De er dejlige både som tilbehør og som snack i sig selv.
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Ostecreme
  • Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt, limeskal og peber. Stil den tildækket på køl indtil servering.
Grøntsagsbrød
  • Hak broccoli i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Hæld den hakkede broccoli i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland det godt sammen. Tag blandingen ud på et stykke bagepapir og fordel den så den bliver ca. ½ cm tyk - (ca. 25 x 40 cm). Bag brødet midt i ovnen og lad det køle af på bagepapiret. Fjern bagepapiret og skær brødet ud i passende stykker.

Du kan bruge forskellige grøntsager, prøv fx søde kartofler eller rødbeder. Prøv også med forskellige krydderier.

Energiindhold for hele retten:

6890 kJ / 1647 kcal

Næringsindhold pr. 100g

440 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 28 % 7,2 g
Kulhydrat: 9,3 % 2,4 g
Fedt: 62,7 % 7,4 g

Ingredienser

Ostecreme
100 g Salatost i tern
1½ dl Græsk yoghurt
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
Grøntsagsbrød
1 kg Broccoli i buketter
100 g Mandelmel (ca. 1¼ dl)
4 Æg
½ tsk Fint salt
1 tsk Stødt spidskommen
1 spsk Hakket bredbladet persille