Fløderand

Fløderand

4 timer 30 min
Arbejdstid: 20 min
Fløderand er en dessertklassiker. En enkel og simpel dessert, som smager skønt af vanilje og fløde, selvfølgelig. Fløderand smager af minder om gamle dage og af sol og sommer. Server fløderand sammen med sommerens bær, når de modne og fulde af smag.
https://www.arla.dk/opskrifter/floderand/

Sådan gør du

Fløderand
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Bring mælken i kog sammen med den flækkede vaniljestang og sukker.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i mælken. Tilsæt mandler og lad blandingen køle af, til den er lillefingervarm.
  • Fjern vaniljestangen. Pisk fløden til flødeskum og vend det i den afkølede mælk.
  • Kom blandingen i en randform (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i køleskabet i ca. 4 timer – eller til fløderanden er helt stivnet.
Sådan anretter du fløderand
  • Vend fløderanden ud af formen og pynt med jordbær.

Når du skal vende fløderanden ud, kan du løsne den med en kniv langs kanten og dyppe formen i varmt vand et kort øjeblik.

Du kan lave fløderanden i god tid. Hvis du laver fløderanden dagen før - eller vælger at anrette i portionsglas – brug da kun 5 blade husblas.

Energiindhold for hele retten:

11200 kJ / 2677 kcal

Næringsindhold pr. 100g

684 kJ / 164 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,5 % 3 g
Kulhydrat: 23,2 % 9,3 g
Fedt: 69,3 % 12,8 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Fløderand
6 blade Husblas
½ liter Mælk
1 Vaniljestang
6 spsk Sukker
50 g Hakkede, smuttede mandler
½ liter Piskefløde
Tilbehør
500 g Rensede, friske jordbær