Fisk i ovn

Fisk i ovn

1 time
Fisk i ovn er en lækker og nem måde at få fisk på. Fisk i ovn er helt sin egen, men kan godt minde lidt om lasagne. Det er mange børn vilde med, så det er en rigtig familieret. Vil du have fisk i ovn til at minde endnu mere om lasagne, kan du skifte kartoflerne ud med pasta - ris er også godt. Når først fisk og grøntsager er i ovnen, er der god tid til at ryde op i køkkenet, dække bord og hygge sig.
https://www.arla.dk/opskrifter/fisk-i-ovn/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Fisk
  • Del fileterne i mindre stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm).
  • Drys salt og halvdelen af den klippede purløg over fisken.
Grøntsager
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 3 min. og tilsæt salt og peber.
  • Kom mel i en skål og rør mælkesauce i lidt efter lidt.
  • Vend de svitsede grøntsager i saucen og smag til.
  • Fordel grøntsagsblandingen, resten af den klippede purløg, ost og rasp over fisken i nævnte rækkefølge. Bag retten midt i ovnen.

Du kan skifte gulerødderne ud med andre grøntsager, fx groftrevet squash eller blomkål, tomater i tern eller andre rodfrugter, fx knoldselleri, pastinak eller persillerod - eller en blanding.

Energiindhold for hele retten:

11653 kJ / 2785 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 47,2 % 11,4 g
Fedt: 30 % 3,3 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Fisk
500 g Renset torskefilet uden skind
½ tsk Groft salt
1 dl Klippet purløg
Grøntsager
20 g Smør
3 Løg i tynde halve skiver (ca. 225 g)
6 Groftrevne gulerødder (ca. 450 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Hvedemel
½ liter Mælkesauce
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Rasp
Tilbehør
1 kg Pillede, kogte aspargeskartofler