Fish and chips

Fish and chips

1 time
Prøv at lave den engelske klassiker "Fish and chips". Hjemmelavede pommes frites med et dryp eddike serveret med friteret frisk fisk og sauce tartar. Det er virkelig godt!
https://www.arla.dk/opskrifter/fish-and-chips/

Sådan gør du

Sauce tartar
  • Vend alle ingredienserne sammen i en skål og stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Pommes frites
  • Skær kartoflerne ud i stænger (ca. 1 x 1 cm). Lad dem ligge i koldt vand i ca. 2 timer - skift vandet hver ½ time.
  • Sigt vandet fra og dub kartoflerne helt tørre i et viskestykke.
  • Hæld olien i en tykbundet gryde (ca. 1 liter) og varm det op til ca. 180°.
  • Tilsæt kartoflerne og friter dem i ca. 12 min. - til de er sprøde og gyldenbrune.
  • Tag kartoflerne op og læg dem på fedtsugende papir (friter pommes fritterne igen umiddelbart inden serveringen, så bliver de ekstra sprøde). Gem olien til fisken.
Friteret torsk
  • Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og smeltet smør.
  • Rens fisken for eventuelle ben, skyl og tør den. Skær torskefileterne i 4 stykker.
  • Varm olien til 180°. Vend halvdelen af fisken i dejen og kom dem i olien. Steg stykkerne i ca. 2 min. - vend dem et par gange. Gentag med resten.
  • Friter pommes fritterne igen i ca. 1 min. Kom dem i en skål og vend dem godt med salt.
  • Server pommes fritterne med fisk, sauce tartar, citronbåde og eddike.

Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.

Energiindhold for hele retten:

38724 kJ / 9255 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1733 kJ / 414 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 3,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 7,1 % 7,3 g
Fedt: 89,8 % 42 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Sauce tartar
1 dl Fraiche
1 Hakket, hårdkogt æg
3 Syltede agurker
2 spsk Grofthakkede kapers
2 spsk Finthakkede estragonblade
1 Finthakket rødløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pommes frites
500 g Skrubbede bagekartofler
1 liter Smagsneutral olie
Flagesalt
Friteret torsk
1 dl Hvedemel
¼ tsk Groft salt
½ dl Mælk
1 Æg
10 g Smør - smeltet
200 g Torskefilet eller lyssejfilet uden skind
Tilbehør
1 Citron (usprøjtet) i både
Eddike, fx malteddike