Dessertkage med peanuts og kaffeganache

Dessertkage med peanuts og kaffeganache

60+ min
Fryseegnet
Dessertkage med avocado og kakao på en sprød bund af peanuts og dadler - toppet med en skøn kaffeganache. En intens dessertkage som er let at lave og slet ikke skal i ovnen. Prøv denne dessertkage næste gang du har lyst til at servere en lidt anderledes dessert. Lav en stor portion af dessertkagen - dessertkagen er god at have liggende i fryseren, da den kan serveres direkte fra frys.
https://www.arla.dk/opskrifter/dessertkage-med-peanuts-og-kaffeganache/

Sådan gør du

Peanut-daddelbund
  • Kom peanuts i en minihakker og kør til nødderne er finthakkede, men ikke pulveriserede. Hæld dem i en skål.
  • Kom dadler i minihakkeren og kør i ca. 1 minut - til blandingen samler sig. Vend peanuts og dadler godt sammen - brug hænderne.
  • Kom peanut-daddelblandingen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir (ca. 10 x 30 cm). Tryk blandingen sammen og stil den tildækket i fryseren.
  • Kom avocado, sukker, smør, kakao og vanilje i en skål og blend det med en stavblender - til blandingen er helt jævn. Fordel avocadoblandingen på peanut-daddelbunden og stil formen tildækket tilbage i fryseren i mindst 1 time.
Kaffeganache
  • Kom imens chokoladen i en skål. Bring fløde, kaffe og glukosesirup i kog i en lille tykbundet gryde under omrøring og hæld det over chokoladen.
  • Lad chokoladeblandingen stå i ca. 1 min. og rør den sammen med en dejskraber - til kaffeganachen samler sig og bliver jævn. Lad ganachen køle af tildækket i køleskabet - den skal være helt fast.
  • Pisk den kolde kaffeganache med en håndmixer i 1-2 min. og kom den i en lille sprøjtepose med stjernetylle.
  • Skær kanterne til, så de er lige og skær kagen ud i 8 aflange stykker. Sprøjt små toppe af kaffeganache på kagestykkerne og pynt med hindbær og skovsyre. Server kagerne helt kolde.

Har du for meget kaffeganache, kan den også fryses. Lad den tø op ved stuetemperatur i ca. ½ time, pisk den luftig med en håndmixer i 1-2 min. Du kan også fryse stykker af kagen med kaffeganache på.

Energiindhold for hele retten:

22044 kJ / 5269 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1807 kJ / 432 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5 g
Protein: 8,1 % 8,6 g
Kulhydrat: 38,6 % 41 g
Fedt: 53,3 % 26,1 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Peanut-daddelbund
300 g Saltede peanuts
300 g Bløde dadler uden sten
2 Modne avocadoer - uden sten og skræl (ca. 100 g)
150 g Rørsukker
50 g Blødt smør i tern
1 dl Kakaopulver
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
Kaffeganache
150 g Finthakket hvid chokolade
¾ dl Piskefløde
2 spsk Stærk espressokaffe
1 spsk Glukosesirup
Pynt
Hindbær
Rød skovsyre