Chimichanga

Chimichanga

Chimichanga er oprindeligt en friturestegt burito med smeltet ost i midten. Denne udgave af chimichanga har spicy bønnefyld, men den kan sagtens laves med kød - gerne pulled eller hakket kød, der er tilberedt. Her steger vi chimichangaerne i olie - det giver sprød skorpe. Som tilbehør til den sprøde og stærke chimichanga med den bløde, varme midte foreslår vi en frisk og farverig salat. Hertil lime og en syrlig, cremet fraiche og ekstra jalapenos, hvis du er til det.
https://www.arla.dk/opskrifter/chimichanga/

Sådan gør du

Farverig salat
  • Kram kålen med saften fra en limebåd - svarende til en spsk limesaft.
  • Anret salaten med kål i bunden, dernæst gulrødder, cherrytomater og majs.
Chimichanga med bønner
  • Lad olien blive varm i en pande og svits løg, hvidløg og jalapenos i ca. 2 min. Tilsæt spidskommen og salt og rør rundt.
  • Vend bønnerne i blandingen sammen med vand og lad det stege i 2 min. Smag fyldet til.
  • Placer en spsk revet ost i midten af tortillaen, dernæst en spsk bønnefyld og afslut med revet ost igen.
  • Fold først siderne ind over midten. Fold derefter bund og top indover midten., så du får en lukket pakke. Vend pakken med samlingen nedad. Gentag med de øvrige tortillaer og resten af fyldet.
  • Lad olien blive varm i en sauterpande og steg de 8 chimichangas på begge sider i 2-3 min. ved jævn varme.
Ved servering
  • Server chimichangas og salat med cremefraiche og syltede jalapenos.

Brug de bønner du har lyst til - og udblød dem gerne dagen før, det smager dejligt. Du kan også fint bruge alle typer af bønner fra dåse.

Fold dine tortillas på forhånd og obevar dem under et fugtigt viskestykke, så de ikke bliver tørre. Steg dine chimichangas lige inden servering.

Hvis du bruger frisk majskolbe til din salat, kan du tilberede den i microovnen med blade i ca. 3 min. Tag den ud og skær bunden af - så kan du skubbe majsen op og dermed fri af bladene. Skær derefter kernerne af majskolben.

Skær alle cherrytomaterne over på en gang ved at placere dem mellem to tallerkener. Hold hånden på den øverste tallerken og skær mellem tallerkenerne med en brødkniv eller en anden god tomatkniv.

Energiindhold for hele retten:

13814 kJ / 3302 kcal

Næringsindhold pr. 100g

726 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 12,9 % 5,5 g
Kulhydrat: 30,4 % 13 g
Fedt: 56,7 % 11,1 g
Mere inspiration

Mere inspiration med mexicanske undertoner...

Relateret video
Chimichanga

Ingredienser

Farverig salat
300 g Finthakket lilla spidskål
1 Limefrugt i både
100 g Groftrevet gulerødder
150 g Cherrytomater i halve
100 g Majs fra majskolbe eller dåse
Chimichanga med bønner
1 tsk Rapsolie
1 Finthakket løg
2 Finthakket fed hvidløg
2 spsk Finthakket syltede jalapenos
1 tsk Stødt spidskommen
240 g Udblødte og kogte sorte bønner, pintobønner eller kidneybønner
½ dl Vand
½ tsk Groft salt
175 g Revet cheddarost
8 Mellem tortillaer
1 dl Rapsolie til stegning
Ved servering
2 dl Creme fraiche
Syltede jalapenos