Burritos

Burritos

45 min
Burritos er en grundsten i det mexicanske køkken og tilberedes traditionelt med store tortillaer, hvor der er god plads til fyld, som ofte består af bønner, grønt og/eller kød. Opskriften på disse hjemmelavede burritos er med spicy oksekødsfyld, sorte bønner og frisk avocadomos. Fyldet er krydret med chipotle paste, som anvendes meget i mexicansk mad. Chipotle er en chili, som tørres og røges, hvilket giver en helt særlig stærk og krydret smag. Burritos steges sprøde med cheddar ost, som er prikken over i'et i denne opskrift.
https://www.arla.dk/opskrifter/burritos-opskrift/

Sådan gør du

Fyld til burritos
  • Svits kød, hvidløg, chipotle paste og de tørrede krydderier ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomatpuré og vand og lad det stege i 3 min.
  • Tilsæt bønner ogpeberfrugt og bring saucen i kog.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt creme fraiche. Smag fyldet til.
Avocadomos
  • Mos avocadoerne med limesaft.
Sådan samler du burritos
  • Kom 2 spsk avocadomos i midten af tortillaen, 1 spsk rødløg (gem resten af rødløget til serveringen), ca. 125 g fyld og afslut med 1 spsk revet ost.
  • Fold først siderne ind over midten.
  • Fold derefter bund og top indover midten, så du får en lukket pakke. Vend pakken med samlingen nedad.
  • Gentag med de øvrige tortillaer og resten af fyldet.
Sådan steger du burritos
  • Kom 1 spsk ost på en varm pande ved middel varme.
  • Læg burritoen på osten og giv den et let pres, så den klistrer fast med osten.
  • Lad den stege ca. 45 sek.
  • Vend burritoen og steg den på brødsiden i ca. 1½-2 min.
Ved serveringen
  • Servér de varme burritos med creme fraiche, resten af rødløgene, chili, frisk koriander og lime.

Chipotle paste er både stærk og røget, så hvis du udskifter med en anden chile pasta/sambal oelek skal du smage til, så det passer til din smag.

Energiindhold for hele retten:

17198 kJ / 4110 kcal

Næringsindhold pr. 100g

693 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 21,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 30,8 % 12,5 g
Fedt: 47,9 % 9 g
Mere inspiration

Mere inspiration med mexicanske undertoner...

Ingredienser

Fyld til burritos
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Finthakket fed hvidløg
3 tsk Chipotle paste
2 tsk Stødt spidskommen
1½ tsk Salt
1 tsk Tørret oregano
3 spsk Koncentreret tomatpuré
½ dl Vand
1 dåse Sorte bønner (ca. 400 g)
1 Rød peberfrugt i tern
1 dl Creme fraiche
Avocadomos
3 Modne avocadoer
1 spsk Friskpresset limesaft
6 Store tortillaer
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
175 g Revet cheddarost
Tilbehør
1½ dl Creme fraiche
1 Grøn chilipeber i tynde ringe
1 bundt Frisk koriander
1 Limefrugt i både