Chiligryde med rissalat

45 min
Fryseegnet
Chiligryde med rissalat

Hvis du er til det lidt hotte - så prøv chiligryde med rissalat - og smag til efter din styrke.

Ingredienser

Rissalat

4½ dl Grøntsagsbouillon
3 dl Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)

Chiligryde

20 g Smør
2 Grofthakkede løg (ca. 100 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 425 g)
1 dl Vand
2 tsk Finthakket grøn chilipeber
1 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt

Dressing

2½ dl Creme fraiche
1 Stort knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Rissalat, fortsat

1 Grøn peberfrugt i strimler (ca. 125 g)
2 Røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)
1½ dl Hakket persille

Sådan gør du

Rissalat

  • Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Lad dem køle af.

Chiligryde

  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min. Kom kødet i og brun det med, til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt bønner med chilisauce, vand og de øvrige ingredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Dressing

  • Vend forsigtigt cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Smag dressingen til.

Rissalat, fortsat

  • Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille og anret salaten i en skål. Server rissalat og iskold dressingen til til den varme chiligryde.

Du kan supplere med tortillachips som tilbehør eller du kan servere chiligryden i tacoskaller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10724 kJ / 2563 kcal

Næringsindhold pr. 100g

423 kJ / 101 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 25,4 % 6,3 g
Kulhydrat: 46,2 % 11,5 g
Fedt: 28,4 % 3,2 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chiligryde-med-rissalat/