Cheesecake

Cheesecake

60+ min
En skøn klassisk cheesecake med smag af citron og vanilje. Er du vild med cheesecake, så server denne skønhed næste gang. Cheesecaken er let og luftigt - og leder tankerne hen på forår, sommer og smagen af koldskål. Klassisk cheesecake med sprød kiksebund kan pyntes med både frugt, bær og spiselige blomster. Brug årstidens frugt og bær - så får du altid det mest smagfulde resultat. Du går ikke galt i byen med denne opskrift på klassisk cheesecake, der smager lige så godt, som den ser ud.
https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake1/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Smelt smørret, kom kiks i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
  • Fordel blandingen i springformen, pres kiksebunden godt sammen og pres den ca. 5 cm op ad siderne i springformen. Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og citronskal til et let skum.
  • Pisk flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
  • Varm citronsaften op.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme citronsaft.
  • Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
  • Fordel fromagen over kiksebunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Sådan anretter du cheesecaken
  • Tag kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad. Pynt med bær og skovsyre lige inden serveringen.

Du kan sagtens lave denne cheesecake flere dage i forvejen. Opbevar den tildækket i køleskab og pynt kagen med friske bær lige inden servering.

Energiindhold for hele retten:

20484 kJ / 4896 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1268 kJ / 303 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 30,5 % 22,7 g
Fedt: 65,2 % 22,3 g
Mere inspiration

En anden skøn cheesecake er denne med smag af gulerodskage - uhmm...

Gulerodscheesecake
60+ min
Gulerodscheesecake
(25)
Relateret video
Påskecheesecake

Se hvordan du laver påskecheesecake her. Påskecheesecake med lemoncurd, citron og vanilje. Påskecheesecaken smager af forår - og af et stykke mere...

Ingredienser

Kiksebund
150 g Smør
300 g Knuste digestive kiks
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Fromage
4 blade Husblas
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
¼ liter Piskefløde
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
200 g Flødeost
¼ liter Creme fraiche
2 spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
300 g Friske bær, fx hindbær, blåbær, ribs og/eller brombær
Rød skovsyre eller citronmelisse