Gulerodscheesecake

Gulerodscheesecake

60+ min
Fryseegnet
Gulerodscheesecake er cheesecake og gulerodskage i skøn forening. Krydret kiksebund, bagt cheesecake, gulerodsmousse og frisk flødeosttopping - en lidt anderledes cheesecake, der smager virkelig godt. Prøv den!
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodscheesecake/

Sådan gør du

Bund
  • Smelt smørret, kom kiks og valnøddekerner i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter) og tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.
Flødeosteblanding
  • Pisk flødeost, sukker og vanilje cremet med en håndmixer ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning.
  • Tilsæt æggeblommer og -hvider lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget.
  • Hæld blandingen på kiksebunden og forbag kagen midt i ovnen 10 min. ved 200° - traditionel ovn. Skru ned til 100° og bag den færdig uden at åbne ovnen.
  • Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen - uden at åbne lågen i ca. ½ time.
  • Tag kagen ud af ovnen og stil den på køl, mens du forbereder puré og mousse.
Gulerodspuré
  • Bring vand og gulerødder i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp gulerødderne tørre.
  • Kom gulerødder, citronsaft og sukker i en foodprocessor og kør det til en jævn puré. Stil puréen i køleskabet i ca. ½ time - til den er helt kold.
Gulerodsmousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rør flødeost og gulerodspuré sammen til en jævn blanding.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt og rør det sammen med flødeostblandingen og tilsæt citronsaft.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten.
  • Pisk fløden til let skum og vend det i flødeosteblandingen.
  • Fjern ringen fra den bagte cheesecake og rengør ringen. Stil kagen på et fad og sæt ringen på igen, evt. foret med lagkageplast.
  • Hæld forsigtigt gulerodsmoussen over kagen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Frisk flødeosttopping
  • Rør flødeosten sammen med citronsaft, -skal og flormelis og rør den glat. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i, bliver toppingen tynd.
  • Smør toppingen på gulerodscheesecaken og pynt med gulerodsjulienne og valnøddekerner.

Lagkageplast gør, at du får en flot, glat side på kagen, når du løsner ringen og fjerner plasten. Kagen kan sagtens laves uden lagkageplast, så skal du blot køre kanten rundt med en kniv inden du løsner ringen.

Energiindhold for hele retten:

28831 kJ / 6891 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1033 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 6,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 25,9 % 15,7 g
Fedt: 67,2 % 18,8 g

Ingredienser

Bund
75 g Smør
150 g Knuste krydrede småkager, fx bastogne kiks
50 g Grofthakkede valnøddekerner
Evt. lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Flødeosteblanding
700 g Flødeost
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
4 Æggeblommer (ca. 60 g)
2 Æggehvider (ca. 60 g)
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Gulerodspuré
3 dl Vand
4 Gulerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
3 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Sukker
Gulerodsmousse
4 blade Husblas
200 g Flødeost
8 Æggeblommer
4 spsk Sukker
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 dl Piskefløde
Frisk flødeosttopping
200 g Flødeost
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
Pynt
Gulerødder - julienneskåret
Valnøddekerner