Bøf à la Karoline

Bøf à la Karoline

45 min
Lækre bøffer med smeltet ost og tomat.
https://www.arla.dk/opskrifter/bof-a-la-karoline/

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 10 min. ved 250°.

  • Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber, sellerisalt og hvidløg.
  • Kødet formes til 8 hakkebøffer, der brunes og gennemsteges i smør på en pande, 5 min. på hver side.
  • Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne.
  • Hver bøf dækkes med en osteskive, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad.
  • Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes fast.
  • Lige før bøfferne skal serveres, gratineres de i ovnen, til osten er smeltet og let gylden.
Råsyltede rødløg
  • Rør eddike og sukker sammen og lad det stå til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt løgringe og lad dem trække i ca. 10 min.
Energiindhold for hele retten:

15576 kJ / 3723 kcal

Næringsindhold pr. 100g

705 kJ / 169 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,1 % 8,8 g
Kulhydrat: 28,5 % 11,8 g
Fedt: 50,4 % 9,6 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

600 g Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
1 Æg
2 spsk Rasp
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ tsk Sellerisalt
½ Knust fed hvidløg
30 g Smør
2 dl Piskefløde
8 skiver Skæreost
4 Små tomater
Råsyltede rødløg
2 Rødløg i tynde skiver
1 dl Æbleeddike
1 dl Sukker
Tilbehør
300 g Grøn salat
240 g Flutes