Belgiske vafler med chokolade

Belgiske vafler med chokolade

1 time
Lækre tykke belgiske vafler med kakaomælk og chokolade. Kan serveres med is eller som her med bær-flødeskum og chokoladesauce. Mums!
https://www.arla.dk/opskrifter/belgiske-vafler-med-chokolade/

Sådan gør du

Bær-flødeskum
  • Kom bær og rørsukker i en tykbundet gryde. Kog bærrene i ca. 3 min under omrøring eller til sukkeret er opløst og bærrene ligner marmelade. Fordel "marmeladen" på en flad tallerken og lad den køle helt af i køleskabet.
Chokoladevafler
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kakao, bagepulver, salt og chokolade i en skål. Vend det i æggeblandingen skiftevis med kakaomælken. Vend til sidst smeltet smør i dejen og rør den ensartet. Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. ¾ dl dej i vaffeljernet og bag vaflen 4-5 min. Bag resten af vaflerne.
Bær-flødeskum, fortsat
  • Pisk fløden til et let skum og vend den afkølede "bærmarmelade" i .
  • Server de nybagte vafler med bær-flødeskum og chokoladesauce. Pynt med citronmelisse.

Vaflerne smager også dejligt med vaniljeis og karamelsauce eller frugtsalat, flødeskum og hakket chokolade.

Du kan erstatte Matilde® Original Kakaoskummetmælk med mælk smagt til med kakaopulver og sukker.

Energiindhold for hele retten:

13733 kJ / 3282 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1148 kJ / 274 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 46,7 % 31,5 g
Fedt: 46,8 % 14,5 g

Ingredienser

Bær-flødeskum
150 g Frosne skovbær
3 spsk Rørsukker
Chokoladevafler
3 Æg
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 spsk Kakaopulver
1½ tsk Bagepulver
¼ tsk Fint salt
50 g Finthakket mørk chokolade
2 dl Kakaomælk
100 g Smør - smeltet
Bær-flødeskum, fortsat
1½ dl Piskefløde
Tilbehør
½ dl Chokoladesauce
Pynt
Citronmelisseblade