Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

60+ min
Der er mange meninger om cheesecake - skal den være rå eller bagt? Vi elsker begge dele! Dette er en opskrift på en bagt cheesecake med både vanilje og passionsfrugt - hvilket giver en fantastisk smag og fylde.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-cheesecake-med-vanilje-og-passionfrugt/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bland smør og de knuste kiks godt sammen.
  • Fordel blandingen i formen og pres den godt sammen - den skal også gå op af siderne (ca. 6 cm).
  • Bag den midt i ovnen ca. 5 min. ved 160° - varmluft.
Cheesecake
  • Pisk imens ost, æg, sukker og vaniljekorn godt sammen. Det skal være helt glat.
  • Hæld blandingen i den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen ca. 40 min. ved 160° - varmluft. Den skal være fast som budding når du banker på springformen.
  • Lad kagen hvile på en bagerist i ca. 10 min.
  • Pisk imens creme fraiche og flormelis sammen og fordel det på kagen.
  • Bag den færdig midt i ovnen ca. 10 min. og lad den køle helt af på en bagerist.
Passionsfrugt-couliss
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud. Bland det sammen med appelsinjuice og sukker i en lille tykbundet gryde.
  • Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas.
  • Lad coulisén køle lidt af og fordel den på den afkølede bagte cheesecake.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.
Energiindhold for hele retten:

29445 kJ / 7038 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1247 kJ / 298 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,5 % 4 g
Kulhydrat: 36,5 % 26,7 g
Fedt: 58 % 19,6 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Kiksebund
175 g Smør - smeltet
400 g Knuste digestive kiks
Cheesecake
700 g Flødeost
2 Æg
2 Æggeblommer
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
3 dl Creme fraiche
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
Passionsfrugt-coulis
2 blade Husblas
150 g Passionsfrugter (ca. 6 stk.)
2 dl Appelsinjuice
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)