Andepaté med champignon

Andepaté med champignon

60+ min
Andepaté med champignon er en skøn delikatesse. Andepatéen kan tilberedes i god tid, hvilket gør den til en god ret til gæster. Her er en opskrift, der både er nem at følge - og smager fantastisk. Andepatéen kræver lækkert sprødt brød og lidt surt, og du har en skøn frokost eller forret.
https://www.arla.dk/opskrifter/pate-med-andebryst-og-champignon/

Sådan gør du

Andepaté
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg champignonerne i ca. 4 min. - (gem dem).
  • Tag skindet af andebrystet (gem det) og skær andekød og flæsk i mindre stykker og hak dem i en food processor ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
  • Tilsæt æg, fløde, mel og krydderier og hak i ca. 10 sek. Del farsen i 3 portioner.
  • Læg, i en smurt patéform (ca. 1½ liter), en portion fars og fordel herpå halvdelen af champignonerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge og slut med andeskindet.
  • Dæk formen med fx et låg og bag patéen nederst i ovnen i ca. 1 time.
  • Fjern låget og bag patéen endnu ca. ½ time. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
  • Fjern fedtet fra patéen. Skrab forsigtigt den stivnede sky over i en gryde og lun skyen. Skær patéen i skiver og anret dem på tallerkener sammen med salat, tranebærsyltetøj, cornichoner og ristet brød. Hæld den lune sky over.

Andepatén kan serveres som portionsanrettet forret, hel på frokost-eller buffetbordet - eller som hovedret med fx pommes anna, gratinerede kartofler eller andre ovnkartofler.

Energiindhold for hele retten:

20978 kJ / 5014 kcal

Næringsindhold pr. 100g

765 kJ / 183 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 17,6 % 7,9 g
Kulhydrat: 37,7 % 17 g
Fedt: 44,7 % 9,3 g
Mere inspiration

Har du mere lyst til anderillette, så prøv denne opskrift.

Anderillette
60+ min
Anderillette
(2)

Ingredienser

Andepaté
1½ spsk Rapsolie
450 g Rensede, hele champignoner
1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
500 g Magert stegeflæsk uden svær
1 Æg
1½ dl Piskefløde
1 spsk Hvedemel
2 tsk Herbes de Provence
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2½ liter Salatblade, fx små rødbedeblade
200 g Tranebær- eller ribsgelé
200 g Cornichoner ( små saltagurker )
600 g Ristet landbrød