Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

30 min
Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

Lækkert og spændende alternativ til ostebordet.

Ingredienser

1 spsk Koldpresset rapsolie
400 g Rensede svampe, fx champignoner, kantareller, bøgehatte og kejserhatte
1 spsk Hvidvinseddike
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
1 spsk Honning
1 tsk Rosa peberkorn
3 Laurbærblade
½ tsk Groft salt
150 g Brie

Pynt

Krydderurter, fx oreganoblade

Tilbehør

240 g Ristet landbrød

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring ca. 5 min. eller til de er gyldne. Tilsæt eddike, hvidvin, honning, peberkorn, laurbærblade og salt. Lad svampene koge ved jævn varme og under omrøring ca. 5 min. eller til væsken er næsten væk. Lad svampene køle lidt af.

Ved serveringen

  • Anret osten på tallerkener sammen med de lune svampe og landbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5870 kJ / 1403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

694 kJ / 166 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 16,7 % 6,8 g
Kulhydrat: 44,1 % 18 g
Fedt: 39,2 % 7,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-svampe-med-rosa-peberkorn-til-ost/