Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

30 min
Syltede svampe med rosa peberkorn til ost

Lækkert og spændende alternativ til ostebordet.

Ingredienser

1 spsk Koldpresset rapsolie
400 g Rensede svampe, fx champignoner, kantareller, bøgehatte og kejserhatte
1 spsk Hvidvinseddike
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
1 spsk Honning
1 tsk Rosa peberkorn
3 Laurbærblade
½ tsk Groft salt
150 g Brie

Pynt

Krydderurter, fx oreganoblade

Tilbehør

240 g Ristet landbrød

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring ca. 5 min. eller til de er gyldne. Tilsæt eddike, hvidvin, honning, peberkorn, laurbærblade og salt. Lad svampene koge ved jævn varme og under omrøring ca. 5 min. eller til væsken er næsten væk. Lad svampene køle lidt af.

Ved serveringen

  • Anret osten på tallerkener sammen med de lune svampe og landbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5863 kJ / 1401 kcal

Næringsindhold pr. 100g

693 kJ / 166 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 16,7 % 6,8 g
Kulhydrat: 44,2 % 18 g
Fedt: 39,1 % 7,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-svampe-med-rosa-peberkorn-til-ost/